17 september 2012

Litt sunnere Focaccia



Litt sunnere Focacciabrød
 
  • 7 dl vann 
  • 1 pakke fersk gjær
  • 1 dl olivenolje
  • 1,5 ts salt
  • 2 ts honning (ev demarasukker/råsukker) 
  • 8 dl hvetemel
  • 4 dl siktet rug
  • 2 dl fullkornshvetemel (anbefaler Fibramel, det er knust mye finere enn vanlig fullkornshvete og er ett flott sunt alternativ!) Eventuellt bygg eller finmalt hvete.
  • 6 soltørkede tomater, i skiver eller
  • Fetaost
  • 15 sorte oliven
  • 1 ts timian (tørket)
  • 2 ts oregano (tørket)
  • Havsalt
 

1. Løs gjæren opp i lunkent vann og ha i olje, salt og honning.
2. Bland inn mel og elt deigen til den blir grøtaktig.

3. Dekk til bollen og la den heve i 30-40 minutter.
 
4. VALGFRI: Om du ønsker kan du ha i de soltørkede tomatene og olivene(husk å ta ut steinene) i små biter, og rør dem inn i deigen sammen med timian og oregano.

5. Hell deigen over i en smurt langpanne (eller på bakepapir), og dra den utover til en firkant. Dekk til og la den etterheve i ca. 20 minutter.

6. Ha mel på fingeren og stikk små hull over hele deigen. Pensle på litt olivenolje på toppen, om du velger å ikke ha krydder i brødet, kan du gjerne ha det i oljen du pensler på, det liker jeg godt). Legg på små biter eller smuldret fetaost på toppen om du ønsker (istede for oliven og eller soltørkede tomater).Du kan velge å legge på oliven og eller soltørkede tomater i skiver på toppen i tillegg til å ha inni eller istede for - alt etter smak og behag. Jeg velger alltid å ha på toppen, så kan de som ikke liker det plukke det av. Dryss deretter på litt havsalt.
 
7. Stek brødet på nederste rille på 200 grader i 30 minutter. Avkjøl på rist.
 
Serveres ferskt, det er da det er best! Men det fungerer fint å fryse ned og varme opp siden.

2 kommentarer:

Silje sa...

Ser herlig ut!

Dyreglad-pige sa...

Hvor ser det godt ud(:

Du er velkommen til at kigge forbi min give away, hvor der bliver fundet 3 vindere(:


http://dyreglad-pige.blogspot.dk/2012/09/give-away-nr-12.html